Vastaa kyselyyn ja kerro oma kantasi laidunnukseen ja jaloitteluun maitotilalla!

Kuluttajien mielipide lehmien laidunnuksesta ja jaloittelusta tulee julki, mutta mitä ajattelee maidontuottaja. Vastaa oheiseen kyselyyn ja kerro omat tuntosi!

https://link.webropol.com/s/jaloittelujalaidunnus

Kysely on avoinna 3.12.2021 saakka.

Haluamme kyselyllä saada selville tuottajien näkemyksiä ja tarpeita laidunnuksen ja jaloittelun suhteen. Kokoamme niistä pohjaa tiedon tarjonnan, neuvonnan ja tulevaisuuden näkymien tueksi. Kyselyn järjestää Jaloittelu- ja laidunnus karjatilalla – Jalaka -hanke ja sen tulokset ovat luettavissa https://jalaka.savonia.fi/ vuoden loppuun mennessä.

Jaloittelulive - ylös ja ulos lehmät!

Jaloittelulivessä tiistaina 23.11 klo 10 - 12 kolmen erilaisen jaloitteluratkaisun valinneet tilat kertovat, miten lehmien ulkoilu ja automaattilypsy sopivat yhteen, miten jaloittelualue on perustettu, miten sitä hoidetaan ja miten lehmät siellä viihtyvät. Tule mukaan keskustelemaan marraskuiseen tarhaan lämpimästä tuvasta käsin!

Joroisissa Petra Suvisen lehmillä on vapaa pääsy laitumelle paitsi ympäri vuorokauden, myös liki ympäri vuoden. Parhaimmillaan laidunkausi on loppunut joulukuun lopulla ja alkanut uudelleen jo helmikuussa. Karjaa lypsää kaksi lypsyrobottia eikä kierron kanssa ole ollut ongelmia.

Peltoniemen koulutilalla Iisalmessa lehmillä on käytössään hiekkapohjainen tarha. Lehmillä on pääsy tarhaan päivisin, huonolla säällä pääsyä rajoitetaan.

Vieremäläisellä Hakoniemen tilalla navetan yhteyteen on rakennettu kiinteäpohjainen jaloittelutarha. Jaloitteluun on rajoitteita, mutta lehmien riemu ulkoilusta halutaan taata.

Tallenne tapahtumasta Jaloittelulive 23.11.2021

 

Hankkeen toteuttajat

toteuttajat