Heinäkuussa laidunnetaan lehmiä!

Neljä pohjoissavolaista maitotilaa kutsuu seuraamaan lehmien laidunnusta. Miten onnistuu laidunnus robottipihatosta, miten pidetään yllä korkea tuotos laidunkaudella ja miten pedot pysyvät poissa laitumelta?

Siilinjärveläisellä Jari Eskelisen ja Tiina Nyyssösen tilalla robotti lypsää noin sadan lehmän karjan yli 14 000 EKM-kilon tuotosta, kesäisin lehmillä on vapaa pääsy terapialaitumelle. Heidän tilalleen voi tulla tutustumaan laidunnukseen torstaina 1.7 klo 12 - 14. Päivässä on mukana myös Mainio Maitotila -hanke. Osoite on Ylöläntie 100, Siilinjärvi.

Kaavilla Virpi ja Pauli Tirkkosen koko karja laiduntaa läpi kesän. Lypsäville on terapialaidun navetan yhteydessä, umpilehmille ja poikiville hiehoille laidun tarjoaa koko kesän syömiset. Tilalle aivan Kaavin kirkonkylän kupeeseen on kutsu tiistaina 13.7 klo 10 - 12. Osoite on Karpinlammentie 68, Kaavi.

Vieremäläisellä Henri Remeksen ja Laura Kauhasen tilalla on uusi pihatto ja laidunnus on tärkeä osa kesää. Koko karja laiduntaa ja laidun on osa ruokintaa myös lypsäville. Tilan laidunnusta voi tulla seuraamaan maanantaina 19.7 klo 12 - 14. Osoite on Heikkiläntie 65, Vieremä.

Pielavetisen Janne Pietikäisen karja laiduntaa läpi kesän ja turvaa tuovat uudet petoaidat. Kylätie vie tutustumaan laidunnuksen järjestelyihin perjantaina 23.7 klo 12 - 14. Päivässä mukana myös Mainio Maitotila -hanke. Osoite on Kyläkirkontie 215 C, Laukkala (Pielavesi).

Laitumen laidalla mainos

 

Hankkeen toteuttajat

toteuttajat