Vastuullista tuotantoa vaaditaan - miten maatalousyrittäjä vastaa?

Tallenne tapahtumasta https://www.youtube.com/watch?v=Xqm6YnErI2U&list=PLYxtsmCPx59Wt-OlLjq0YdnRsQhaUjylt

Maatalousyrittäjiltä vaaditaan paljon. Kuinka näihin vaatimuksiin voi vastata? Näitä asioita mietimme ajankohtaisiin asioihin keskittyvässä AgriFuture-seminaarissa 4.11.2021!

Seminaarin teemat keskittyvät erityisesti eläinten hyvinvointiin, kansainvälisyyteen, digitalisaatioon, laidunnukseen ja eettisyyteen. Luentojen ja keskustelujen lisäksi pääset tutustumaan uusimpiin laitteistoihin; miltähän poikimasimulaattori näyttääkään?

Seminaari järjestetään Iisalmessa Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksella, luennoille on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Seminaari on maksuton. Kahvit tarjotaan paikanpäällä osallistuville, lounas on omakustanteinen.

Iltapäivän Laiduntunnilla Pellervo Kässi Uuraisilta, Asbjörn Hagene Brumunddalista Norjasta ja Emiel Willems Vriezenveenistä Hollannista kertovat, miksi ja miten he laiduntavat. Kässillä on kahden robotin karja, joka ulkoilee talvella ja laiduntaa kesällä. Hagene laiduntaa noin viidenkymmmenen lehmän robottikarjaa toukokuusta syyskuulle. Willems toimii vastaavana karjanhoitajana tilalla, jossa 230 lypsävälle on reilu 50 hehtaaria laidunta.

 

Hankkeen toteuttajat

toteuttajat